RESPONSIVE WEBBDESIGN - Cadastramedia
responsive, webbdesign, skärmstorlek,
415
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-415,ajax_fade,page_not_loaded,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
 

RESPONSIVE WEBBDESIGN

VAD ÄR DÅ RESPONSIV WEBBDESIGN OCH VARFÖR ÄR DET BRA?

SVERIGE ÄR ETT AV DE LÄNDER I VÄRLDEN DÄR SURF I MOBILA ENHETER SOM SMARTPHONES OCH SURFPLATTOR ÖKAR ALLRA MEST.

Idag sker 55 % av allt surfande genom mobila enheter. Faktum är att de företag som inte har en mobilanpassad webbsida efter 2013 genom att använda Responsiv Design kommer ha en svår väg framför sig.

Det innebär samtidigt även fantastiska möjligheter för drivna entreprenörer som vill ligga i framkant och ta marknadsandelar.
Idag beräknas det säljas lika många smartphones som det föds människor. Många webbyårer har tidigare löst detta ”problem” för denna nya målgrupp, genom att sälja webbplatser i olika paket. En ordinarie hemsida, och en mobilversion. Problemet är bara att det inte bara finns en mobiltelefon, och inte heller en vanlig dator. Det finns idag många skärmstorlekar och format på datorer, smartphones och surfplattor på marknaden.

DET STÖRSTA PROBLEMET ÄR ATT WEBBYRÅER TIDIGARE HAR TAGIT FÖR VANA ATT DESIGNA HEMSIDOR FÖR EN STANDARD SKÄRMSTORLEK.

Precis som om webben vore en tryckt tidning. När man sedan tittar på en sådan webbplats med en annan skärmstorlek än den var tänkt så får man ofta scrolla både vertikalt och horisontellt. Webbsidan känns då klumpig och blir svår att hantera. Statistiken visar att det är i just detta steg då hemsidor som ej är Responsiva tappar sina besökare ganska snabbt.