SÖKOPTIMERING & SEO - Cadastramedia
sökoptimering, seo, Search Engine Optimization, cadastramedia, halland, kungsbacka, västragötaland, göteborg, stockholm ,VARFÖR SKALL MAN SÖKOPTIMERA SIN HEMSIDA
394
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-394,ajax_fade,page_not_loaded,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
 

SÖKOPTIMERING & SEO

VARFÖR SKA DU SÖKOPTIMERA DIN HEMSIDA OCH VAD BETYDER DET?

BEGREPPET SÖKOPTIMERING KALLAS ÄVEN FÖR SEO (SEARCH ENGINE OPTIMIZATION), SÖKOPTIMERING, SÖKORDSOPTIMERING DETTA GÅR UT PÅ ATT FRAMHÄVA OLIKA WEBBPLATSER GENOM ATT GENERERA EN SÅ BRA PLATS SOM MÖJLIGT PÅ SÖKMOTORERNA.

Sökmotoroptimering har visat sig vara en av de mest effektiva metoderna för marknadsföring på Internet.  Det finns fall där företag dubblat sin omsättning efter att ha arbetat aktivt med sökmotoroptimering på sin hemsida.

 

Hur viktigt är det då att din hemsida är korrekt sökoptimerad?
Statistik visar att de 5 första placeringarna på Google står för 70% av trafiken på det aktuella sökordet/ sökfrasen – dvs. om någon söker på tex. ”Webbyrå i Kungsbacka” så kommer 70% av besökarna att klicka på något av de 5 första företagen på första söksidan, det betyder i sin tur att alla de företag som inte placerar sig i topp 5 får kriga om resterande 30% av besökarna.

 

Sökoptimering genererar besök på din hemsida och besök genererar affärer men detta är förutsatt att du har en bra hemsida och sökoptimering.

 

Sökoptimering är en konst och väldigt komplext, detta råder det inga tvivel om, men det har precis som vilket annat hantverk som helst tydliga regler, och detta går att lära sig. Det lättaste sättet att beskriva hur  sökoptimering fungerar är genom att dela upp det i två delar:

1. ON-PAGE SÖKOPTIMERING
Består på ren svenska av arbetet som sköts på er webbplats. Det innefattar delar som: Strukturen på Er hemsida, Internlänkning, Sökordsdensitet, Huvudrubrik (H1), Underrubriker (H2-H6), fet-, kursiv- och understruken text, ankartexter, presentation av texten, hur en URL ser ut, samt hur hemsidan är programmerad.

Att anlita en professionell webbyrå för detta område är inte bara en smart investering, utan även en trygghet då alla segment utav er hemsida sköts av en och samma aktör.

2. OFF-PAGE SÖKOPTIMERING
Består utav arbetet som sköts utanför er hemsida. Hur många relevanta ingående länkar finns det till er hemsida? Samt hur högt ”rankade” är de webbsidor som dessa länkningar kommer från?

Detta är saker som har väldigt stor betydelse för Off-page optimeringen utav er hemsida, och är ofta det som avgör om er hemsida kommer att lyfta på konkurrensutsatta ord i sökmotorerna eller inte.